BEVEZETÉS A PROFESSZIONÁLIS SZÁJHIGIÉNIÁBA

Magyarországon a szájhigiéniai ismereteket nem oktatják semelyik oktatási szinten sem, pedig véleményem szerint, már az ovodában el kellene kezdeni ezeknek a rendkívül fontos ismereteknek az átadását.

Tudjuk, hogy a fogfehérítés ár magas tud lenni, ne kelljen pénztárcánkat feleslegesen terhelni, előzzük meg a bajt.

Szájhigiéniai Tudástár 

Ezt a cikksorozatot azzal a céllal hozom létre, hogy bárki, illetve inkább BÁRKI, aki veszi a fáradságot, hogy az itt megszerzett ismereteket, tippeket és trükköket, gyakorlatias jótanácsokat megfogadja, és a hétköznapjai részévé teszi, akkor hosszú távon biztosíthassa fogai egészségét. Napi munkám során az elmúlt 10 évben több ezer pácienssel beszélgetve jutottam arra a következtetésre, hogy az emberek túlnyomó többsége nem tudja, hogy milyen kevés plusz energia befektetéssel, mekkora fogászati “nyereségre” tehetnének szert. A fogászati betegségek szempontjából nem vagyunk egyformák, van akinek többet kell tennie fogai egészségéért, mint a nagy átlagnak, míg van, akinek könnyebb a helyzete. 

De mik azok a tényezők amik eldöntik, hogy valaki hajlamos -e a fogszuvasodásra, vagy akár a fogágybetegségre? Egyáltalán milyen fogászati betegségek vannak? Mindenkinél ugyanolyan következménye van a rossz fogmosásnak? Mindenkinek használnia kell speciális eszközöket? Mi a nyelvtisztító? Milyen fogköztisztító eszközök léteznek? Nehezebb -e tisztítani a torlódott fogakat? Mi a nyelvlökéses nyelés? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatva a szájhigiénia blog következő bejegyzésében a fogászati betegségeket beszéljük át.

Ha tetszett oszd meg másokkal is!

Legnépszerűbb cikkeink