PRÉMIUM ESZTÉTIKUS TÖMÉSEK

Tökéletes fogtömés Budapest belvárosában, a Hargitai Dental Studioban

A mai korszerű eljárások és anyagok lehetővé teszik, hogy olyan restaurációkat készítsünk, amelyek az emberi szem számára teljesen láthatatlanok, tartósak és jól funkcionálnak. Igényes elkészítésük tökéletes tisztaságot és száraz körülményeket követel, így kezeléseinket a fogak teljes izolálása mellett végezzük. Művészi kompozit restaurációinkat a fog természetes felépítését utánozva rétegenként különböző színekből építjük fel, majd tükörsimára polírozzuk. Az így elkészített fogművek (“tömések”) a fogak eredeti természetes anatómiáját és funkcióját állítják helyre.

Láthatatlan fogtöméseink tökéletesen alkalmasak

  • Szuvas fogaink helyreállítására,
  • Régi tömések cseréjére,
  • Letört, lepattant fogak felépítésére.
  • Érzékenységek megszüntetésére
tökéletes fogtömés budapest belvárosában
láthatatlan fogtömés

Hogyan készítjük a láthatatlan töméseket?

A fogtömések elkészítése gyors és fájdalommentes folyamat, melyet egyetlen időpont alkalmával végzünk el. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön semmilyen fájdalmat nem fog érezni, míg mi a fogtömését készítjük. A fog izolációját követően, melyhez egy rugalmas, hártyaszerű gumilapot használunk, először a megfelelő üregkialakításról gondoskodunk. Egy kíméletes forgóeszköz (fúró) segítségével eltávolítjuk a szuvasodott foganyagot, majd az üreget kémiailag előkészítjük, hogy a tömés stabilan rögzüljön benne. Az ekkor még képlékeny tömőanyagot rétegről rétegre visszük fel, majd szilárdítjuk meg egy speciális fényű lámpa segítségével. Végül ellenőrizzük a tömés magasságát, szükség szerint igazítunk a tömésen, hogy az tökéletesen kényelmes legyen Önnek.

INLAY, ONLAY, OVERLAY

A nagyobb mértékben károsodott fogakat ún. inlay, onlay, vagy overlay technikával hozunk helyre. Ezek olyan nagyobb fogtömések, melyeket CAD/CAM technológiával megtervezve fogtechnikus készít el. A fog előkészítésénél nagy figyelmet fordítunk a szuvasodott terület megtisztítására, az esztétikus betétet pedig mikroszkóp segítségével ragasztjuk a fogra. Így érhető el a tökéletes illeszkedés és a rendkívül tartós végeredmény.

Ha a fog már oly mértékben károsodott, hogy  töméssel nem lehet helyreállítani, hagyományos korona helyett a legtöbbször esztétikus betétek készítését javasoljuk. Ezek olyan szájon kívül elkészített tömések, melyekhez nem kell lecsiszolni a fogat, de fogtechnikus mester bevonásával nagy precizitású restauráció készül lenyomat alapján.

Mikor javasoljuk?

  • Ha fog nagymértékben károsodott, letört, vagy nagy a törésveszély
  • Gyökérkezelt fogak esetén
  • Amalgámtömések cseréjekor
  • Ha tömés a fognak kettőnél több felszínére terjed

Hogyan készítjük az esztétikus betéteket?

Az inlay/onlay/overlay betétek az úgynevezett indirekt restaurációk körébe tartoznak, azaz a páciens jelenléte nélkül készülnek el. A betét elkészítéséhez összesen két alkalommal kell találkoznunk. Első lépésben -hasonlóan a láthatatlan fogtömésekhez- a megfelelő üreg kialakításával készítjük elő a fogat. Ekkor lenyomatot veszünk, mely alapján fogtechnikusunk néhány nap alatt elkészíti a végleges betétet. Erre a rövid átmeneti időre az Ön fogát ideiglenes töméssel látjuk el. A második, egyben lezáró lépésben a kész betétet a fogban erős ragasztóanyaggal rögzítjük.