KERÁMIA HÉJAK

Kerámia héjak a tökéletes mosoly szolgálatában, letört fog pótlása

Akinek megadatott az, hogy fogai természetesen is szép formájúak, szabályosan állnak és még fehérek is, most nyugodtan továbbgögethet. Sajnos azonban kevesek ilyen szerencsések. Persze az, hogy a kisebb-nagyobb szabálytalanságok mennyire zavarnak bennünket, már erősen változó. Van, akit teljesen hidegen hagy a fogai külleme, többen vannak azonban azok, akiknek minden egyes mosolygásnál eszükbe jut – nem ritkán némi szégyenérzet kíséretében. Az ő számukra hatalmas életminőség javulást hoz egy mosolyátalakító kezelés kerámia héjakkal.

Kiknek javasoljuk a kerámia héjakat?

  • Akik mosolygáskor eltakarják a szájukat, vagy csak szemérmesen, csukott szájjal teszik azt.
  • Akiket zavar, hogy fogaik között rések vannak
  • Akik nem szeretnének hónapokat, éveket fogszabályozással tölteni
  • Akiknek nem tetszik a fogaik formája
  • Akik fogaikat túl kicsinek, túl rövidnek látják
  • Akiknek a fogából letörtek, lepattantak darabok
  • Akik olyan fehér fogakat szeretnének, amilyet csak a mozivásznon látni

Mik azok a kerámia héjak?

A fogászatban héjaknak azt az eljárást nevezzük, melynek során a front fogak külső, ajkak és orca felőli felszínére egy vékony réteg anyag kerül, jellemzően esztétikai céllal. A héjak egyik csoportját direkt héjaknak nevezzük, ezek a páciens jelenlétében, egyetlen időpont alatt készülnek el. Ha azonban Ön igazán tartós és esztétikus megoldást keres,azt az indirekt héjak háza táján kell keresnünk!

Indirekt héjakat fogtechnikában készítik, a munka ezen részéhez az Ön jelenléte nem szükséges. A kész héjak gyakorlatilag vékony és nagy szilárdságú kerámia lemezkék, melyeket a fogakon ragasztással rögzítünk.

Hogyan készülnek a kerámia héjak?

Héjak készítéséhez elegendő csupán egy vékony rétegnyi foganyag elcsiszolása – ez azért szükséges, hogy megteremtsük a héj számára szükséges teret. Ezt lenyomatvétel követi, ezután pedig a munka a fogtechnikai laboratóriumban zajlik majd. A héjakat a labor az Önnel előzetesen megbeszélt színben fogja elkészíteni, a forma és a méret kialakításánál pedig a mosoly és az arc harmóniájának kialakítása a cél. A héjakat a készítés egy fázisában be is próbáljuk, így még van lehetőség bizonyos változtatásokat kérni. A kész munkát erős, speciálisan héjakhoz kifejlesztett ragasztóanyaggal rögzítjük a fogakon.