Fogászati implantátum 8. kerület

Tartalomjegyzék

Fogpótlás Budapest belvárosában, a 8. kerületben

A fogak elvesztése nem csak pszichés traumát jelent pácienseinknek.

A foghiány komolyan rontja az életminőséget, csökken a rágóképesség, sérül az esztétikus megjelenés, romlik a hangképzés, nehezebb a fogak tisztítása. A fogak pótlása természetes igény, és a természeteshez legközelebb álló megoldás a fogászati titán implantátum. Ezek az implantátumok műfoggyökerek, melyek a csontba rögzülve képesek fogpótlásokat természetes módon, a fogak gyökeréhez hasonlóan rögzíteni.

Fogászati implantátumokról

Ezek a nagy tisztaságú fogászati implantátumok speciális felületkezelésen esnek át, melynek hatására a csont befogadja őket, és érdes felszínükbe belekapaszkodva saját szövetként magába integrálja őket. Az így becsontosodott fogászati implantátumok a különböző fogpótlások stabil és természetes rögzítésére alkalmasak.

Az implantátumokon rögzített fogpótlások lényege tehát az, hogy a rögzítés nem valamely meglévő fogunkhoz, hanem a kifejezetten ebből a célból beültetett titániumcsavarokhoz történik. 

A csavarokat steril, műtéti körülmények között az állcsontba ültetjük, majd néhány hónap gyógyulást követően, amikor azok már stabilan rögzültek a csontban és terhelhetők, elkészítjük a végleges fogpótlást, melyet speciális összekötő elemek (implantátumfejek, gömbfejek, stégek) segítségével kapcsolunk össze az implantátumokkal.

Fogászati implantátum csavar

Fogászati implantátumok árai

Fogászati implantáció árai

Fogászati implantológia árai

Milyen fajta fogpótlások készíthetők implantátumok segítségével?

Szóló fogászati koronák

Egyetlen hiányzó fog pótlását az implantátumok előtt csak híddal lehetett megoldani.

Ehhez azonban a hiányzó fog közvetlen szomszédait le kellett csiszolni, amely rövidítheti élettartamukat. 

Ráadásul, ha implantátumot alkalmazunk, a fogakat nem szükséges összekötni, a fogak így különálló egységek maradhatnak, amely az őket érő terhelés eloszlása szempontjából rendkívül előnyös.

Fogászat implantátum fogászati koronával ellátva.

Fogászati hidak

Ha egymás mellett több fog hiányzik, nem feltétlenül szükséges minden egyes kihúzott fog helyére 1-1 implantátumot beültetni.

A kezelés megtervezésekor figyelembe vesszük a területet érő rágóerőket, meghatározzuk azokat az alátámasztási pontokat, ahová az implantátumokat a megfelelő tehereloszlás érdekében be kell ültetnünk. 

Pl.: ha három szomszédos fogunk hiányzik, elegendő a szélső két fog helyére implantátumot beültetni, majd egy három tagból álló hidat készíteni, melynek két szélső tagja fog az implantátumokhoz kapcsolódni.

Fogászati híd, 2 db fogászati implantátummal.

Kivehető fogpótlások

Teljes fogatlanság esetén, ha a páciens állcsontja már csak a front terület környékén van olyan állapotban, hogy abba biztonsággal implantátumot ültethessünk, kitűnő megoldás lehet kivehető fogsort készíteni, melyeket 2-6 implantátummal rögzíthetünk a szájban. 

A fogsort az implantátumokról a páciens is le tudja venni a megfelelő technika elsajátításával, de spontán elmozdulni biztosan nem fog.

Innovatív fogpótlási megoldások

Napjainkban egyre népszerűbbek és keresettebbek az úgynevezett All-On-4, All-On-6, és All-On-2 rendszerek a teljesen fogatlan páciensek körében. 

Ezek lényege, hogy a teljes fogpótlást állcsontonkánt 2, 4 vagy 6 implantátum tartja, melyeket az állcsont elülső részén, adott szögben megdöntve kell behelyezni. 

Ezek a fogpótlások nem vehetők úgy ki, mint a fogsorok, de a rögzítésük jellegéből adódóan a fogorvos el tudja távolítani probléma esetén.

Az implantátumok legfontosabb előnyei más eljárásokhoz képest

All on 4 fogászati implantátum rendszer.
  • Nem kell hozzá ép fogakat „csiszolni”
  • Megakadályozza a további csontsorvadást
  • A lehető legtartósabb, időtálló megoldás, mely akár egészen élethosszig szolgálhatja tulajdonosát
  • Lehetővé teszi, hogy teljes fogatlanság esetén is készíthetők legyenek rögzített fogpótlások.
  • Nincs idegentest-érzet
  • Lehetőséget ad a lehető legesztétikusabb fogpótlás elkészítésére.

Az implantátum beültetésére sajnos nem mindenki alkalmas azonnal. 

Ha szeretné megtudni, megfelelő választás-e Önnek a fogászati implantátum, kérjen időpontot ingyenes konzultációra!