LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

Láthatatlan fogszabályozás Budapest belvárosában, a 8. kerületben

Napjainkban a fogszabályozással kapcsolatban már szinte alapvető igény, hogy a készülékek ne rontsák a pácienc megjelenését. Már a hagyományos fogszabályozásban is megjelentek az áttetsző vagy fogszínű ragasztott elemek, melyek a jól ismert fém készülékeknél lényegesen diszkrétebbek, láthatatlannak azonban korántsem lehet őket nevezni.

Mitől lesz a fogszabályozás valóban láthatatlan?

Rendelőnkben a piacon jelenleg elérhető egyik leginnovatívabb megoldást, a NuvolaTM láthatatlan fogszabályozó rendszert használjuk. A NuvolaTM kezelés során víztiszta, átlátszó sínekkel végezzük el a fogak mozgatását. Ezek a sínek a fogakon gyakorlatilag észrevehetetlenek, hiszen anyaguk vékony, átlátszó, és precízen simul a fogakra.
 

Milyen esetekben használható a NuvolaTM láthatatlan fogszabályozó?

Szinte az összes klasszikus fogszabályozási probléma hatékonyan kezelhető ezzel a láthatatlan sínes rendszerrel. Akadhatnak természetesen esetek, amelyeket más módon érdemes kezelni, ám ezek rendkívül ritkák.

A NuvolaTM fogszabályozók alkalmasak:

 • Torlódott fogazat
 • Réses fogazat
 • Előreálló fogak
 • Nyitott harapás
 • Saját tengelyük körül elfordult fogak kezelésére, és a lista messze nem teljes!

Milyen az élet NuvolaTM láthatatlan fogszabályozóval?

A síneket egész nap viselni kell a sikeres kezelés érdekében, ám étkezéshez és fogmosáshoz ki kell őket venni. A fogszabályozó viselése kényelmes, és mindössze néhány óra alatt teljesen megszokható. A sínekből mindig egy sorozatot adunk át, melyeket meghatározott sorrendben kell viselni, átlagosan 1-2 hetente váltva új sínre.

 • A fogakat pontosan ugyanúgy kell tisztítani, mintha nem lenne fogszabályozója, nincs szükség különleges eszközökre
 • Fontos társasági esemény, fotózás stb. esetén a síneket rövid időre ki lehet venni, ám törekedni kell rá, hogy ezek kivételes alkalmak legyenek.
 • Rendelőnkben rendszeresen kontrolláljuk a fogmozgást, ám sokkal ritkábban szükséges időpontra jönni, mint hagyományos fogszabályozás esetén.

Mi fog történni, ha NuvolaTM fogszabályozót szeretnék?

Először is egy konzultációs időponton fogunk találkozni, ahol bőséges időt hagyunk a beszélgetésre! Ön megoszthatja, min szeretne változtatni a fogaival kapcsolatban, mi pedig tanácsot adunk a kezelésről és annak velejáróiról, várható eredményéről. Ha mindez elnyerte a tetszését, fogait egy úgynevezett intraorális szkenner segítségével végigpásztázzuk, majd az így kapott digitális adatokat elküldjük a NuvolaTM olaszorsázgi központjának. Az adatok kielemzése után megkapjuk a kezelési tervet, melyet igény szerint 3D fogmozgatási látványtervvel is kiegészítünk. Ha Ön elfogadja a kezelési tervet, megrendelsük a síneket, melyeket a NuvolaTM központ gyártás után szállít ki nekünk, amit legközelebbi időpontja alkalmával adunk át Önnek.

Mit tud a NuvolaTM, amit más láthatatlan fogszabályozók nem?

Ma már több fogtechnikában készítenek hasonló rendszerű fogszabályozókat, ám ezekkel általában kisebb, esztétikai kezelések végezhetők el. A NuvolaTM technológia előnyei:

 • Fogszabályozási problémák széles skálája kezelhető vele
 • A sínek rendkívül tartós, szinte törhetetlen anyagból készülnek
 • Anyaguk 100% biokompatibilis, irritációt nem okoz
 • A fogorvosunk folyamatosan, egy online digitális felületen követheti nyomon a kezelésünket, a NuvolaTM központ szakmai támogatása mellett.